ro / en


Casa BT de Studio-ul Guilherme Torres
10 07.14

Casa BT de Studio-ul Guilherme Torres


O casa contemporana in sudul Braziliei fuzioneaza elemente moderne si traditionale intr-un singur si uimitor design. Casa BT de Studio-ul Guilherme Torres este o juxtapunere progresiva de forme rectangulare. Pe de-o parte forma este indrazneata si contemporana, iar pe de alta materialul este clasic prin comparatie. O baza de caramida aparenta sustine nivelul al doilea din beton, invelit cu un element architectural din Orientul Mijlociu “mashrabiya” din lemn traditional, care confera intimidate, permite circulatia aerului si protectie fata de soarele fierbinte brazilian.

BT House by Studio Guilherme Torres

Casa BT este centrata in jurul unei curti interioare impartita intre o terasa cu deck, o piscina si un acces catre zona de locuire de la nivelul inferior. Un perete de sticla glisant separa locul de luat masa de curtea interioara privata din spate, care poate fi inchisa sau deschisa in functie de dorintele utilizatorilor. Locul de luat masa se leaga de o buctarie spatioasa supradotata cu electrocasnice  de inox si aceasta se leaga de o gradina de ierburi de sub un luminator inclinat.

BT House by Studio Guilherme Torres

Nivelul superior ofera spatii private membrilor familiei si oaspetilor, cu fiecare camera adapostita de mashrabiya cu fasciile exterioare. De la interior, vederea prin ecranele din nuiele este mai permeabila, decat vederea exterioara de la distanta. Fiecare camera are caracterul ei propriu, unele colorate vibrant, altele relaxate si rafinate. Un hol lung de pe o laterala conecteaza camerele si ofera o vedere pe toata inaltimea de la podea la tavan a mashrabiya exterioara.

BT House by Studio Guilherme Torres

Fuziunea designului contemporan cu elemente arhitecturale traditionale ofera ceva special casei. Da semntimentul de total natural, ca un clasic contemporan care a rezistat pe locul lui de zeci de ani. Nu e nimic pretentios, nimic in plus, care sa incarce designul si sa-l scoata din zona de confort. E un interior cald, primitor, cu o conectare aerisita catre mediul din jurul lui. Un succes al designului si o casa ideala pentru o familie moderna c radacini in treditiile ei.

BT House by Studio Guilherme Torres

Filmul de prezentare este inspiriat de clasicul film Bauhaus “Neues Wohnen” al lui Richard Paulick.

http://www.thecoolist.com/bt-house-by-studio-guilherme-torres/#sthash.IuUEhBXc.dpuf

BT House by Studio Guilherme Torres